Valoa ydinvoimapitäjään

Pyhäjoen jäähallin uusi valaistusratkaisu

Jäähallin led-valaistus

 Pyhäjoen jäähalli sai kattoon uudet kotimaiset led-valaisimet

Pyhäjoen jäähallin valaistus muutettiin energiatehokkaammaksi Ledistyksen Profiled-valaisimilla ja Helvarin DALI-ohjausjärjestelmällä.

Vuonna 2002 valmistuneessa harjoitusjäähallissa oli 38 kpl 400W monimetallilamppuja ja mitattu valomäärä varsin vaatimattomat 350 luxia. Uudeksi valaisimeksi valikoitui Profiled-sarjan PRL1801 valaisin (152W/~16.000lm), joita asennettiin viiteen riviin olemassa oleviin valaisinripustuskiskoihin yhteensä 64 kpl.

Asennuksen jälkeen valotehoksi mitattiin lähes 800 luxia eli valon määrä yli kaksinkertaistui, vaikka ottoteho tippui yli 16 kW:sta noin 9,7 kW:iin.

Käytännössä ottoteho jää huomattavasti pienemmäksi ohjausjärjestelmän myötä, joka antaa mahdollisuuden luoda omat valomäärät huollolle (10%), junioriharjoituksiin (50%) ja peleihin (85%). Siten myös takaisinmaksuaika tulee lyhyemmäksi.

Vanha valaistus

vanhat monimetallivalaisimet400 W monimetallilamppujen valo oli epätasainen ja valon määrä jäi alhaiseksi

Uusi valaistus

led-valaisinten asennusAsennustyö sujui joutuisasti ja halli muuttui kirkkaammaksi

Pyhäjoen jäähallin Aulis Rajaniemi on erittäin tyytyväinen valaistusmuutokseen:

”Päädyimme Ledistyksen ratkaisuun, joka oli kokonaisuutena parempi ja edullisempi kuin kilpailijoilla. Ledistys otti myös huomioon edellisten valaisimien rivimäärän ja siten mekaniikkamuutokset olivat pieniä. Kesän aikana saamme seinien vaalean lisäeristyksen kuntoon ja sitten näyttää vielä paremmalta.”

Kohteessa käytetty valaisin: PRL1801

Lataa esite tästä 

Pyydä tarjous: tarjouspyynnot(at)ledistys.fi

Ole meihin yhteydessä, niin selvitämme hallisi säästöpotentiaalin:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Puhelinnumero

Paikkakunta

Aihe

Viesti